Loader image

Stroopwafels zijn een typisch Nederlandse lekkernij bestaande uit twee dunne wafels met een laagje karamelstroop ertussen.

Antwoord: Stroopwafels worden gemaakt door deeg te bakken in een wafelijzer, vervolgens worden de wafels doormidden gesneden en wordt er een laagje karamelstroop tussen geplaatst. Onze stroopwafels worden op ambachtelijke wijze bereid volgens uniek recept.

Stroopwafels worden meestal gemaakt van bloem, boter, suiker, melk, gist, stroop en specerijen zoals kaneel.

Naast de normale stroopwafels, maken wij ook glutenvrije en lactose vrije stroopwafels. Deze kan je vinden in onze webshop. De andere stroopwafels bevatten gluten, lactose en mogelijk sporen van noten. Mensen met glutenintolerantie, lactose-intolerantie of notenallergie dus letten op het etiket van de wafels.

Stroopwafels zijn meestal enkele weken tot enkele maanden houdbaar, afhankelijk van de verpakking en bewaaromstandigheden. Raadpleeg altijd de verpakkingsinformatie voor de specifieke houdbaarheidsdatum.

Ja, stroopwafels kunnen worden opgewarmd. Leg ze een paar seconden in de magnetron of een paar minuten op een warm kopje koffie of thee om de karamelstroop zacht en warm te maken.

Over het algemeen zijn stroopwafels geschikt voor vegetariërs. Door het gebruik van roomboter zijn ze echter niet geschikt voor een vegan leefstijl.

Stroopwafels zijn verkrijgbaar in veel supermarkten in de regio Deventer. Ze zijn ook populair op zaterdagmarkt in Deventer. Natuurlijk kan de rest van Nederland ze gewoon online bestellen.

Om de versheid en knapperigheid te behouden, kun je stroopwafels het beste op een koele, droge plaats bewaren in een luchtdichte verpakking, zoals een koektrommel.

Ja, stroopwafels kunnen worden ingevroren om hun versheid te behouden. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt in een luchtdichte zak of bakje voordat je ze in de vriezer plaatst.